Exhibition «Ana Maria Smith, an artist deleted» at the Art Museum of Cerdanyola.
Series of illustrations «False covers Foyer»
2019
«False Foyer Cover» is a serie of six illustrations that take the reference and starting point the «Foyer» magazine of the early twentieth century, which contains illustrations by Ana Maria Smith.
From the covers of this, drawings of Ana Maria, details of her personal life, letters to Rocamora, and personal photos of the Smith family, as a puzzle, are created these «false covers» where criticism, irony and even black humor are the protagonists. The illustrations speak not only of Ana Maria as a «deleted artist woman» but of the situation of any 20th century female artist.
Exposició “Ana Maria Smith, una artista esborrada” al Museu d’Art de Cerdanyola.
Serie d’il·lustracions “Falses portades Foyer”
2019
“Falses portades Foyer” és la serie de sis il·lustracions que prenen com a estètica referent i punt de partida la revista “Foyer” de principis del segle XX on es troben il·lustracions de l’Ana Maria Smith.
Partint de les portades d’aquesta, els dibuixos de l’Ana Maria, de dades de la seva vida personal, de les cartes a Rocamora, i les fotografies personals de la familia Smith, com si es tractés d’un puzzle, es creen aquestes “falses portades” on la crítica, la ironia i fins i tot l’humor negre en son protagonistes. Les obres pretenen posar de manifest i parlar no només de l’Ana Maria com a “dona artista esborrada” sinó de la situació de qualsevol dona artista del segle XX.
Exposición «Ana Maria Smith, una artista esborrada» en el Museo de Arte de Cerdanyola.
Serie de ilustraciones «Falses portades Foyer»
2019
«Falses portades Foyer» es la serie de seis ilustraciones que toman como estética referente y punto de partida la revista «Foyer» de principios del siglo XX donde se encuentran ilustraciones de Ana María Smith.
Partiendo de las portadas de esta, los dibujos de Ana María, de datos de su vida personal, de las cartas a Rocamora, y las fotografías personales de la familia Smith, como si se tratara de un puzzle, se crean estas «falsas portadas» donde la crítica, la ironía e incluso el humor negro son protagonistas. Las obras pretenden poner de manifiesto y hablar no sólo de Ana María como «mujer artista borrada» sino de la situación de cualquier mujer artista del siglo XX.